יום ראשון, 25 בדצמבר 2022

CHATGPT מצטרף למערכה

 ביקשנו מ  CHATGPT , תכנת התבונה המלאכותית,  לשאת את קולו.ה ולכתוב לנו שיר על ניכור הורי ואלה דבריו.ה. חבל שבעלי הבינה הטבעית, ההורים המנכרים לא ניחנים בתבונה יתירה.


Parental alienation, a pain so deep, A wound that cuts and never seems to heal. A child torn apart, their love manipulated, Their bond with one parent disintegrated.

The hurt and anger, the confusion and fear, All feelings that the child holds dear. For they are caught in the middle of a war, A battle not of their own, one they can't ignore.

But still they love, with all their might, Hoping for a chance to make things right. To reunite with the parent they've lost, To mend the bond that has been tossed.

But until that day, they must endure, The pain and heartache, the hurt and lore. For parental alienation is a cruel fate, One that we must strive to eliminate

יום שישי, 9 בדצמבר 2022

גרושתי מסיתה את ילדי נגדי , מה לעשות ?

המצב בו גרושתך  מרחיקה את ילדך ממך , הוא מצב  מצב מאוד קשה וכואב. לפני שאתה פונה לעזרה משפטית הדבר הטוב ביותר לעשות במצב זה הוא לנסות לקיים תקשורת פתוחה וכנה עם אשתך וילדיך. תן להם לדעת איך ההתנהגות שלהם משפיעה עליך ונסו להגיע לפתרון ביחד. אם זה לא עובד, אז  עשוי להיות מועיל לבקש תמיכה מבני משפחה אחרים, חברים או מטפל שיכול לעזור לך להתמודד עם הבעיה. 

חשוב ביותר, זכור לדאוג לעצמך ולתעדף את הרווחה שלך בעיות של ניכור הורי לא נפתרות במהירה ועלולות גם לא להיפתר לעולם(בחלק גדול מהמקרים) .חשוב  להציב גבולות עם אשתך וילדיך כדי להגן על עצמך מפני פגיעה רגשית נוספת!

יום שני, 5 בדצמבר 2022

הויכוח על תורתו של גרדנר

 ריצ'רד א. גרדנר, MD, היה פסיכיאטר  אשר טבע לראשונה את המונח "תסמונת הניכור ההורי" (PAS) בשנות ה-80. גרדנר הציע ש-PAS היא הפרעה שבה ילד מתנכר להורה אחד עקב השפעתו של ההורה השני. גרדנר האמין ש-PAS היא הפרעה פסיכולוגית מובהקת, והוא פיתח מערכת קריטריונים לאבחון שלה. הרעיונות של גרדנר לגבי PAS היו שנויים במחלוקת והיו נושא לוויכוח רב בקהילות הפסיכולוגיות והמשפטיות. כמה מומחים מתחו ביקורת על עבודתו על PAS, בטענה שזו אינה הפרעה פסיכולוגית תקפה וכי היא אינה נתמכת בראיות מדעיות. אחרים הגנו על עבודתו וטענו ש-PAS היא בעיה אמיתית ומשמעותית שיכולה להיות בעלת השלכות חמורות על ילדים ומשפחות. 

למרות המחלוקת סביב PAS, לרעיונותיו של גרדנר הייתה השפעה משמעותית על האופן שבו המערכת המשפטית מתייחסת לנושאי משמורת וביקורים. בתי משפט רבים ואנשי מקצוע משפטיים מכירים את PAS ועשויים לשקול זאת בעת קבלת החלטות לגבי משמורת וביקורים. עם זאת, לא כל בתי המשפט ומערכות המשפט מכירים ב-PAS או מתחשבים בה בעת קבלת החלטות, ולכן חשוב לכל מי שמעורב בתיק משמורת או גירושין להבין את המערכת המשפטית וכיצד היא עשויה לטפל בסוגיית ה-PAS.

איך מתמודדים עם ניכור הורי ?

 קשה לתת תשובה סופית לשאלה זו, שכן הגישה הטובה ביותר לטיפול ב-PAS (תסמונת ניכור הורי) תהיה תלויה במגוון גורמים, כולל התסמינים הספציפיים והגורמים הבסיסיים למצב. PAS הוא מצב שנוי במחלוקת ולא מובן, ואין הסכמה בין אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש על הדרך הטובה ביותר לטפל בו.


עם זאת, כמה גישות נפוצות לטיפול ב-PAS עשויות לכלול טיפול פרטני לילד, טיפול משפחתי ו/או תיווך. בטיפול פרטני, הילד עשוי לעבוד עם מטפל כדי לטפל בכל נושא רגשי בסיסי וללמוד מיומנויות התמודדות להתמודדות עם ההשפעות של PAS. בטיפול משפחתי, הילד והוריהם עשויים לעבוד עם מטפל על מנת לשפר את התקשורת ולהפחית קונפליקטים בתוך המשפחה. ניתן להשתמש בגישור כדי לעזור לילד ולהוריהם לפתור מחלוקות ולהגיע לפתרון הסכמה הדדית.


כמו כן, חשוב שהילד יקבל תמיכה ממבוגרים אחרים שאפשר לסמוך עליהם, כגון מורים, מאמנים או חברי משפחה. מבוגרים אלו יכולים לספק השפעה חיובית ולעזור לילד לפתח מערכות יחסים בריאות מחוץ למשפחה.


בסך הכל, הגישה הטובה ביותר לטיפול ב-PAS תהיה תלויה בנסיבות הספציפיות של כל מקרה לגופו. חשוב לפנות לייעוץ של איש מקצוע בתחום בריאות הנפש שיש לו ניסיון בעבודה עם PAS.



יום שבת, 21 במאי 2022

Parental Alienation | Jennifer Harman | TEDxCSU

על החשיבות במעורבות של אב בחינוך ילדיו

ילדים שאבותיהם מעורבים משמעותית בחייהם יצליחו ביותר מ - 30 תחומים של חייהם ( למשל בתחומים חברתיים כמו אמפתיה, אסרטיביות, תחומים פסיכולוגיים כמו פחות דיכאון ו-AHAD ואפילו בתחומים  אקדמיים ). עוד על חשיבות הקשר בין אבות לילדיהם ב - 

Farrell, W. (2001). Father and child reunion. New York: Tarcher/Putnam

הורים ואנשי אקדמיה  המונעים מילדיהם קשר עם ההורה השני( בד"כ אבות ), או מנסים מנימוקים לא רלוונטים להגן על ההורים המנכרים, אשמים בהתעללות בילדים חסרי הגנה, לא פחות !

יום רביעי, 30 במרץ 2022

שופט אמיץ אבל את האם היה צריך לשלוח לבית סוהר!

 

ניכור הורי: השופט שלל 'מזונות'

בשל ניכור הורי מתמשך ועלילות שווא רבות – השופט הורה על ביטול תשלום המזונות, וחייב את הגרושה בהחזר הוצאות משפט ודמי מזונות בסך 80 אלף שקלים

עו''ד אברהם קורחוב - צלם ארקדי רסקין
עו''ד אברהם קורחוב - צלם ארקדי רסקין
בפסק דין נדיר, ארוך ומנומק, קבע השבוע כבוד שופט ארז שני מביהמ"ש למשפחה בתל אביב, כי דמי מזונות שמשלם אב לבתו בת ה-13 בטלים ומבוטלים. בכך קיבל השופט את התביעה אותה הגיש האב נגד גרושתו, באמצעות עו"ד אברהם קורחוב, בטענה לניכור הורי חמור.
בכתב התביעה, אותו מביא השופט במלואו בפסק דינו, נטען, כי מאז שנחתם הסכם הגירושים בין בני הזוג לפני כשמונה שנים, שלושת ילדיהם, ובהם הבת הקטינה, מתנכרים לאב, מסרבים לראותו ונמנעים מלשוחח עימו.
לטענת האב, גרושתו הסיתה את הילדים שוב ושוב נגדו, תוך שהם רוקמים נגדו שלל תלונות שווא על אלימות, שלא הייתה ולא נבראה (כל התלונות נסגרו מחוסר תשתית ראייתית ומחוסר אשמה).
בנוסף, זמני השהייה שנקבעו בין בני הזוג בהסכם הגירושים הופרו פעם אחר פעם על ידי האישה, ולאב לא התאפשר למעשה להתראות באופן סדיר עם ילדיו.
פסק הדין מגולל את ההליכים המשפטיים הרבים שהתקיימו ביוזמת האב, במסגרת מאמציו הכנים לחדש את הקשר עם ילדיו. מאמצים אלה העלו חרס, מאחר ומאחורי הקלעים המשיכה אימם להסיתם נגדו שוב ושוב.
לטענת האב, חלפו שנים מאז הפעם האחרונה שבה פגש את ילדיו שלא בין כותלי בית המשפט, וגם בפגישותיהם האחרונות עימו, חזרו הילדים ודקלמו מסרים שהוכתבו להם על ידי אימם.
לפני מספר שנים, כשהילדים הבוגרים עמדו בסירובם לחדש את הקשר עם אביהם, הגיש האב, באמצעות עו"ד קורחוב, תביעה לביטול תשלום מזונותיהם. בית המשפט קיבל את התביעה בחלקה, והפחית את דמי המזונות אותם שילם האב.
את התביעה הנוכחית לביטול דמי המזונות עבור הבת הצעירה, בסך 3,000 שקל בחודש, הגיש האב לפני כשנה וחצי, כשהבין שגם היא מסרבת ליצור עימו כל קשר.
בתביעה טען עו"ד קורחוב, כי "האב אינו כספומט", וכי בתו המרדנית אינה זכאית עוד למזונותיו. "כפי שאב חייב לדאוג למזונות ילדיו, כך הילדים חייבים לכבדו, ובמקום שבו הילדים לא מכבדים את אביהם, מאבדים הם את הזכות לקבל מזונות", דברי עו"ד קורחוב.
בפסק דינו שניתן השבוע, קיבל השופט שני את טענות האב במלואן, וקבע, בין היתר, כי במקרה זה האב אינו אלא מקור כספי בעיני האם והילדים, וכי "לדמותו כאב אין שום מקום (זולת לרעה) בחיי ילדיו ובכללם הבת הקטינה".
השופט שני פסק כי תשלום המזונות יבוטל רטרואקטיבית מיום הגשת התביעה לפני כשנה וחצי, והורה לאישה להחזיר לבעלה לשעבר דמי מזונות ששולמו ביתר בסך 45 אלף שקלים. בנוסף, חייב השופט שני את האישה בהוצאות משפט בסך 35 אלף שקלים נוספים – ובסה"כ 80 אלף שקלים.
לדברי עו"ד קורחוב, מדובר בפסק דין נדיר, אך צודק וחשוב. "האב הצליח להוכיח, כי מדובר במקרה קלאסי של ניכור הורי מצד האם, וכי הקשר עם ילדיו נותק, ולא בגלל מחדלים שלו".
לדבריו, אין מקום לצפות מהורה לפרנס ילד שמתכחש לו. "אין זכויות בלי חובות, ועדיין, במקרה הזה דלתו של האב פתוחה. הוא מוכן לשלם את המזונות, ובתנאי שבתו תסכים להיפגש איתו בבית קפה או בגינה ציבורית" דברי עו"ד קורחוב.
פסק הדין הותר לפרסום ללא פרטים מזהים.
עו"ד אברהם קורחוב https://korahovlaw.co.il בעל תואר ראשון ותואר שני במשפטים, מגשר מוסמך העוסק בייצוג בבתי משפט בתחום דיני משפחה, גירושין, הסכמי ממון, זוגיות והורות, מאבקי ירושה, צוואות ועיזבונות.