יום ראשון, 20 באוקטובר 2019

ניכור הורי הורג !

Government+teacher+Rodney+McCall+sits+with+his+son.+This+picture+hangs+on+the+bulletin+board+in+McCall%27s+classroom.+%22But+mental+health+illness+is+very+real%2C%22+McCall+said.+%22And%2C+I+literally+watched+an+extremely+brilliant+person+become+so+consumed+with+hate+that+was+caused+by+her+mental+illness%2C+and+addiction+to+prescription+drugs.%22



האם ירתה בבנה ובעצמה אחרי שמאמציה לנתק את האב מבנם המשותף  נכשלו 





יום רביעי, 16 באוקטובר 2019

הנכרה הורית - הרצאה ב - TED



המרצה מתארת את ההנכרה הורית כתופעה של התעללות בקטינים הפוגעת בעשרות מליוני ילדים בארה"ב 

סוף סוף - חבל שלא היו שופטים אמיצים כאלה עם הורים מנכרים כמו נטע קריץ ובעלה של אביבה דוד !!

פסק דין יוצא דופן: שופט הורה להעביר ילדים ממשמורת אמם לידי אביהם

שופט בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב ארז שני פסק כי הקטינים סובלים מניכור הורי מצד האם וכי ”אין מנוס אלא לסיים את משמורתה”

ענת רואה06:5317.10.19


בהחלטה יוצאת דופן הורה שופט בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב ארז שני להעביר משמורת על שני ילדים מהאם לידי האב, לאור ניכור הורי מתמשך ולאחר שכל נסיונות בית המשפט להפסיקו לא הועילו. שני משמש בתל אביב כ"שופט מוקד" והוא אישית אמור לטפל בכל הבקשות שעניינן ניכור הורי בבית משפט זה. ביתר המחוזות אין כיום נוהל לטיפול בניכור הורי ותיקים בנושא מטופלים באיטיות. בפתח החלטתו כתב שני כי "אם ניכור הורי אינו מטופל מיד, קשה שבעתיים לתקן את הנזק".



המדובר בהורים גרושים לשני ילדים בני תשע שהיו במשמורת אמם ובניתוק מתמשך מאביהם כאשר כבר לפני חמישה חודשים דן שני במקרה והורה על מינוי מטפלת לניכור הורי. באותה עת היה נתק בקשר בין האב לשני ילדיו במשך שנתיים ולילדים נאמר שהאב אמנם רשום כאביהם אך למעשה אינו אביהם הביולוגי. כעת חזר התיק להכרעתו והוא כתב כי שירותי הרווחה הגישו תסקיר ממנו עולה שיש להכיר בקטינים כנזקקים ולמעשה להוציאם מחזקתה של האם.


 צילום: shutterstock


השופט ארז שניהשופט ארז שניצילום: דודו שמואלי

"תנאי בסיסי להיותו של הורה משמורן היא יכולתו לשמר קשר בין ההורה האחר לבין הילדים, למעט במקרים בהם קיימת מוצדקות מובהקת לאי קיום הקשר", כתב שני. לדבריו בסופו של דבר צריך בית המשפט לומר שאם לא נוצר קשר סביר בזמן סביר יש צורך לערוך שינוי דרסטי. לכן קבע השופט כי "אין מנוס אלא, ולו באופן זמני, לסיים את משמורתה של האם בקטינים ולעשות זאת כמעט לאלתר".

השופט הורה לשירותי הרווחה "ליטול בזמן המוקדם ביותר את הקטינים ממשמורת האם למשמורתם שלהם", לוודא ולדאוג כי הקשר שיקוים בין הקטינים לאמם לא ימנע חידוש קשר בין הקטינים לבין האב, ולהמשיך ולעסוק בחידוש הקשר עם האב, ו"גם להודיע לי מתי כשיר יהיה האב לקבל את הקטינים למשמרתו". השופט הורה בנוסף להורות על עיכוב יציאה מהארץ נגד הילדים, כנראה כדי למנוע מצב שהאם תנסה להימלט עמם. האב יוצג בהליך באמצעות עו"ד שי שמחיוב. האם באמצעות עו"ד אהובה יששכר.

יום חמישי, 10 באוקטובר 2019

בן 15 מסרב לפגוש את אביו – המזונות יופחתו

הקשר בן השניים נותק ככל הנראה בהשפעת האם. ביהמ"ש קבע: במקום 5,400 ש' בחודש, הבן יקבל רק 3,000, וההפרש ייחסך לשחרורו מהצבא
בית המשפט למשפחה בתל אביב הכריע לאחרונה במקרה גירושים קשה שבמסגרתו נותק הקשר בין אב לבנו. השופט יהורם שקד מתח ביקורת על התנהלות האם וקבע שהיא חיבלה בקשר בין השניים, וכדי לתמרץ את הילד לחדש הופחת סכום המזונות החודשי מ-5,400 שקל ל-3,000 שקל - וההפרש ייחסך עבור הבן עד שחרורו מהצבא.

מזה שנים ארוכות מאופיינת מערכת היחסים בין ההורים בסכסוך בעוצמה גבוהה. האב משלם לאם מזונות בסך 5,400 שקל לחודש לפי הסכם שנחתם בין הצדדים מ-2008. בנובמבר 2017 הגיש האב תביעה לביטול או הפחתת המזונות בטענה שהילד מסרב להיפגש עמו, מסרב לקרוא לו אבא ואף פוגע בו ומבזה אותו. לטענתו, ניסיונותיו לחידוש הקשר נחלו כישלון והכל באשמתה הישירה של האם שחיבלה קשות בניסיונותיו להתקרב לבנו.

מנגד טענה האם שהאב פוגע בקטין והוא זה שאחראי לנתק. לדבריה, מטרתו המרכזית היא לבטל את המזונות שהוא משלם "תוך הטעיית בית המשפט, העלאת טענות שקריות לחלוטין וניסיון נואל ומכוער לפגוע פעם נוספת בבנו הקטין".

השופט שקד הגדיר את הסכסוך בין הצדדים ככזה מהסוג החמור והקשה שניתן להעלות על הדעת, ושוררת ביניהם איבה שלא ניתן להמעיט בחומרתה. הוא הבהיר שלפי הפסיקה ניתן לצמצם את חובת המזונות כולה או מקצתה כשמדובר בילד "מורד" (שמסרב לפגוש את אביו). יחד עם זאת, ייתכנו מקרים בהם יש הצדקה לסרבנות הקשר ואז לא יוכרז הילד כמורד ולא ישללו המזונות.

בפסק הדין צוין כי ביטול מזונות לילד מרדן יעשה במקרים קיצוניים ונדירים ויש לשקול תמיד חלופה מתונה יותר כגון הקטנת המזונות. זאת תוך בחינת מלוא השיקולים כגון המקור לסרבנות הקשר, מידת מעורבותו של כל צד בחידוש או בניתוק הקשר, האם ביטול המזונות יסכל את הסיכוי לחידוש הקשר והאם הילד יוכל להתקיים באופן סביר ללא דמי המזונות.

השופט הוסיף שמהעדויות עולה תמונה מדאיגה שלפיה האם לא אפשרה את חידוש הקשר בין האב לילד. הילד חש את אי שביעות רצונה של האם מהקשר שלו עם האב ומתנהג בהתאם. עוד עולה כי הילד מושפע מאוד מאמו, רוצה להיות בקשר עם אביו אבל לא מרגיש שיכול לעשות את זה לנוכח המסרים שאמו משדרת לו.

"במהלך הדיונים הבחנתי בכאבו העז של האב, כאב של אב שבנו היקר לו מכל אינו חפץ בו", כתב השופט.

נפסק שמאחר שהילד הוא קורבן למערכת היחסים בין הוריו, אין להפחית את חיובו של האב במזונות. עם זאת, לנוכח גובה המזונות ומצבה הכלכלי השפיר של האם פסק השופט כי מתוך דמי המזונות יעביר האב לאם סך של 3,000 שקל לחודש והיתרה תיחסך בעבור הילד עד שחרורו מהצבא. עוד נקבע כי אם הקשר בין השניים יחודש - ישוב האב להעביר לאם את מלוא הסכום.

"באופן זה רווחתו של הילד לא תיפגע ויהיה לו תמריץ נוסף לחדש את הקשר עם אביו", סיכם השופט.