פסק דין יוצא דופן: שופט הורה להעביר ילדים ממשמורת אמם לידי אביהם
שופט בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב ארז שני פסק כי הקטינים סובלים מניכור הורי מצד האם וכי ”אין מנוס אלא לסיים את משמורתה”
06:5317.10.19
בהחלטה יוצאת דופן הורה שופט בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב ארז שני להעביר משמורת על שני ילדים מהאם לידי האב, לאור ניכור הורי מתמשך ולאחר שכל נסיונות בית המשפט להפסיקו לא הועילו. שני משמש בתל אביב כ"שופט מוקד" והוא אישית אמור לטפל בכל הבקשות שעניינן ניכור הורי בבית משפט זה. ביתר המחוזות אין כיום נוהל לטיפול בניכור הורי ותיקים בנושא מטופלים באיטיות. בפתח החלטתו כתב שני כי "אם ניכור הורי אינו מטופל מיד, קשה שבעתיים לתקן את הנזק".
קראו עוד בכלכליסט:
- ביהמ"ש הפחית מדמי המזונות של אב שבניו שוהים בביתו מחצית מהזמן
- נשיאת העליון הקפיאה את "מודל הניכור ההורי" של השופטת רבקה מקייס
- ביה"ד אישר גירושים לגבר שרק אשתו רצתה "שלום בית" וחייבו בחלק מהכתובה
המדובר בהורים גרושים לשני ילדים בני תשע שהיו במשמורת אמם ובניתוק מתמשך מאביהם כאשר כבר לפני חמישה חודשים דן שני במקרה והורה על מינוי מטפלת לניכור הורי. באותה עת היה נתק בקשר בין האב לשני ילדיו במשך שנתיים ולילדים נאמר שהאב אמנם רשום כאביהם אך למעשה אינו אביהם הביולוגי. כעת חזר התיק להכרעתו והוא כתב כי שירותי הרווחה הגישו תסקיר ממנו עולה שיש להכיר בקטינים כנזקקים ולמעשה להוציאם מחזקתה של האם.
צילום: shutterstock
השופט ארז שניצילום: דודו שמואלי
"תנאי בסיסי להיותו של הורה משמורן היא יכולתו לשמר קשר בין ההורה האחר לבין הילדים, למעט במקרים בהם קיימת מוצדקות מובהקת לאי קיום הקשר", כתב שני. לדבריו בסופו של דבר צריך בית המשפט לומר שאם לא נוצר קשר סביר בזמן סביר יש צורך לערוך שינוי דרסטי. לכן קבע השופט כי "אין מנוס אלא, ולו באופן זמני, לסיים את משמורתה של האם בקטינים ולעשות זאת כמעט לאלתר".
השופט הורה לשירותי הרווחה "ליטול בזמן המוקדם ביותר את הקטינים ממשמורת האם למשמורתם שלהם", לוודא ולדאוג כי הקשר שיקוים בין הקטינים לאמם לא ימנע חידוש קשר בין הקטינים לבין האב, ולהמשיך ולעסוק בחידוש הקשר עם האב, ו"גם להודיע לי מתי כשיר יהיה האב לקבל את הקטינים למשמרתו". השופט הורה בנוסף להורות על עיכוב יציאה מהארץ נגד הילדים, כנראה כדי למנוע מצב שהאם תנסה להימלט עמם. האב יוצג בהליך באמצעות עו"ד שי שמחיוב. האם באמצעות עו"ד אהובה יששכר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה